Geïntegreerd regenwaterbeleid
Geïntegreerd regenwaterbeleid
Geïntegreerd regenwaterbeleid laat toe om het regenwater op een duurzame manier te beheren door groenvoorzieningen aan te leggen.
Project Abdij van Dieleghem
Deze herinrichting was een 'Quick Win' tijdens de beveiliging van het kruispunt door de MIVB. De gemeente vroeg om de parkeerplaatsen aan te leggen met waterdoorlatende grastegels.
Project Liebrecht
De wadi Liebrecht past binnen de filosofie om het regenwater te vertragen en te laten infiltreren, maar ook om de zone die oorspronkelijk met asfalt bedekt was te ontharden om deze zo het bestaande plein te laten integreren.
Tuinproject F. Mohrfeldstraat
Na zijn deelname aan de activiteiten van het project Brusseau Bis besloot Sébastien een voorbeeldproject in zijn tuin te realiseren: een installatie voor de infiltratie van regenwater van zijn dak, aangepast aan de grootte van een stadstuin. Sébastien, andere Jettenaren en de partners van het project zijn vervolgens samengekomen om een originele installatie te bedenken en te creëren die een vijver en de voordelen van regenwaterinfiltratie combineert.
Project Moyensstraat
Doel van het project is de aanleg van een gracht of wadi om het regenwater van de Moyensstraat en een deel van de Tentoonstellingslaan op te vangen en te laten infiltreren. Deze aanleg moet overstromingen in de Dieleghemwijk vermijden. Het project omvat ook de heraanplanting van bomen en parkeerplaatsen met waterdoorlatende bestrating.
Project Pannenhuis
De rotonde Pannenhuis werd het Pannenhuisplein, een gezellige plek, nuttig voor de wijk.
Stationsparking
In 2014 investeerde de gemeente Jette in de aanleg van een parking voor de pendelaars. Dit terrein, eigendom van Infrabel, beschikt over een onweersbekken. Om dit bekken niet te overbelasten met het afvloeiend water, werd er gekozen voor waterdoorlaatbare grastegels.
Voorplein site Lojega
De heraanleg van het voorplein van de Lojega-site gebeurde in het kader van het duurzaam wijkcontract Magritte. Het werd een multimodale zone (tramhalte), met ludieke ruimtes en de symbolische toegang tot het toekomstige Lojegapark.
Project Koningin Astridplein
De afwatering van het plein werd speciaal ontworpen om het regenwater te laten opvangen door lichte honinggraatstructuur, waardoor er een groot volume aan water kan opgevangen worden. Eens het water in deze structuur opgevangen is, infiltreert het vervolgens traag in de bodem.
Project Magrittewijk
Deze aanpassingen gebeurden in het kader van het Duurzaam Wijkcontract Magritte. Het doel was om een groen plekje te creëren en tegelijkertijd het transitverkeer te ontmoedigen in de Dapperheidsstraat. De groene zones helpen bij de infiltratie van het regenwater.
Project Wemmelsesteenweg-Dupréstraat
Op dit kruispunt is er geen goot of afvoer meer. Al het regenwater wordt afgeleid naar de beplante wadi tussen de Wemmelsesteenweg en het Koning Boudewijnpark.