U bent hier: Home / Tewerkstelling en opleiding

Tewerkstelling en opleiding

De dienst Werk en Opleidingproject (WOP) is een dienst binnen het OCMW die individuele begeleiding aanbiedt met het oog op de wedertewerkstelling van mensen die een OCMW-inkomen hebben.

Professionele reïntegratie

Bord met 'professionele reïntegratie' in krijtDe WOP helpt de gebruikers een individueel herinschakelingstraject op te stellen naargelang de noden, de interessevelden en talenten van het individu. De opzet is om een betere zelfkennis en zelfontwikkeling te hebben zodat de persoon in kwestie naar de meest geschikte vorming of job kan doorverwezen worden.

Naast de adviserende rol heeft de WOP, en dit dankzij haar partner Actiris en het Jobhuis, verschillende tools ter beschikking die de gebruikers kunnen helpen bij hun zoektocht naar een job.

In het kader van deze begeleidingsopdracht ontmoet de gebruiker op regelmatige basis zijn inschakelingsbegeleider.

Het informeren van de inschakelingsbegeleider is van groot belang. Het naleven van gemaakte afspraken is een evidentie, en dit in het belang van de gebruiker zelf.

Opleidingen, cursussen, steun,...

De dienst Werk en Opleidingproject (WOP) helpt u om een socio-professionele balans op te maken, om zo uw professioneel project te ontwikkelen. WOP geeft u informatie en oriënteert u naar:

  • voorbereidende bijscholingen, alfabetiseringscursussen, lessen Frans als vreemde taal, cursussen Nederlands, cursussen informatica
  • opleidingen/studies
  • initiatielessen informatica
  • diensten die u bijstaan om als zelfstandige aan de slag te gaan

WOP biedt u financiële steun voor bepaalde kosten van uw beroepsproject.

WOP helpt u bij uw zoektocht naar werk: bekwaamheidsbalans, evaluatie van uw beroepsproject, opstellen van cv's – motivatiebrieven, werkaanbiedingen raadplegen, voorbereiding voor een aanwervingsgesprek. Deze begeleiding gebeurt individueel, collectief of via de jobtafel.

Het WOP selecteert ook de gebruikers die in aanmerking komen voor tewerkstelling in het kader van een Inschakelingsbetrekking. Ze begeleidt ook de personen tijdens de periode dat ze tewerkgesteld zijn in dit kader. Als extern bemiddelaar zoekt WOP ook naar werkgevers die mensen willen/kunnen tewerkstellen volgens dit regime.

Dienst Werk en Opleidingproject
Léon Theodorstraat 108 - 1090 Jette
02.422.46.11 - cpas-ocmw@jette.irisnet.be
Enkel op afspraak, van maandag tot vrijdag van 8.30u-12u en van 13.30u tot 16u

 

 

Jobaanbiedingen

Lees verder...