U bent hier: Home / Nieuws / Sociaal project OCMW - Cultuur en sport voor kansarme gezinnen

Sociaal project OCMW - Cultuur en sport voor kansarme gezinnen

Om elk kind de kans te geven deel te nemen aan culturele en sportieve activiteiten kunnen kansarme gezinnen voortaan terecht bij het OCMW van Jette voor bijstand ter zake.

Het OCMW en het Centre Culturel van Jette sloten onlangs een samenwerkingsakkoord om de toegang tot cultuur voor kansarmen te vergemakkelijken. Dankzij dit akkoord kan het OCMW-publiek genieten van een sociaal tarief (minimum 20% van de basisprijs) voor de ateliers en de vakantiestages georganiseerd door het Centre Culturel. Daarnaast zal ook een aantal plaatsen (20% van het totaal aantal deelnemers) voor deze doelgroep gereserveerd worden. Op basis van een sociaal onderzoek kan het OCMW ook bijspringen in de deelnamekosten om op die manier het aantal inschrijvingen te verhogen.

Sinds 2013 bestaan ook samenwerkingsovereenkomsten met andere organisaties, zoals het CFS (Centre de Stages Sportifs). Deze laatste heeft trouwens onlangs een nieuwe conventie gesloten met betere deelnemingsvoorwaarden voor de vakantiestages.

Ontplooiing en expressie

Sinds vorig jaar trekt het OCMW resoluut de kaart van het socioculturele door buitenschoolse activiteiten toegankelijker te maken voor kinderen uit kansarme gezinnen. Voor de jongeren is dit een ideale manier om zich te ontplooien en uit te drukken, terwijl het de ouders de kans geeft om zich thuis in alle rust op andere gezinstaken te concentreren. De voorgestelde activiteiten zijn heel uiteenlopend (dansen, tekenen, toneel spelen, schilderen, zingen,…) om zoveel mogelijk deelnemers aan te spreken.

Dankzij dit akkoord kunnen geïnteresseerde gezinnen zich nu al inschrijven voor het nieuwe schooljaar. Dat kan bij het OCMW dat eerst zal nagaan of het betrokken gezin voldoet aan de financiële voorwaarden om van deze bijstand te genieten.

Voor meer informatie: 02.422.46.11 of cpas-ocmw@jette.irisnet.be