U bent hier: Home / Nieuws / Voedselhulp. Een nieuwe vzw in Jette.

Voedselhulp. Een nieuwe vzw in Jette.

In het kader van het Sociaal Actieplan 2015-2020 zag de nieuwe vzw Jetse voedselhulp vorige maand het daglicht. Het doel? De Jetse partners rond voedselhulp (gemeente, OCMW, verenigingen) samenbrengen om iedereen toegang te bieden tot gezonde voeding.

Het grootste project van de vzw is de oprichting van een sociale kruidenierswinkel waarvan de opening begin 2016 voorzien is. Dit project biedt kansarmen de kans om tegen een verlaagde prijs (vaak 50% van de marktprijs) producten aan te kopen, maar draagt tevens bij tot sensibilisering en het sociaal netwerk. 

Meer dan een sociale kruidenier 

De vzw vormt eveneens een platform die alle mogelijke betrokkenen rond voedselhulp wil samenbrengen (sociale restaurants, verenigingen, handelaars, supermarkten, openbare diensten,…). Op deze manier kunnen samenwerkingen op touw gezet worden, gezamenlijke projecten, kan de bevolking gesensibiliseerd worden en kunnen er activiteiten georganiseerd worden rond duurzame voeding. Zo zal het tegengaan van verspilling via hergebruik van onverkochte goederen centraal staan, net als educatieve projecten zoals gezamenlijke groentetuinen.