U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Ondersteuning schoolse, buitenschoolse en culturele activiteiten

Ondersteuning schoolse, buitenschoolse en culturele activiteiten

Om elke leerling de kans te geven om deel te nemen aan schoolse en buitenschoolse activiteiten, kan het OCMW steun verlenen aan kansarme gezinnen.

Ondersteuning schoolse, buitenschoolse en culturele activiteiten - Lees verder...

Een sociale kruidenierszaak in Jette

Een sociale kruidenierszaak in Jette

De hulpaanvragen voor de aankoop van voedingsmiddelen zijn de laatste jaren flink gestegen. Geen wonder dat dit onderwerp nogal wat stof voor discussie opleverde bij de Jetse Sociale rondetafel. Het resultaat is een concreet project: de oprichting van een sociale kruidenierszaak.

Een sociale kruidenierszaak in Jette - Lees verder...

Het OCMW ten dienste van een steeds breder publiek

Het OCMW ten dienste van een steeds breder publiek

Wat is het OCMW? Wat is de taak van het OCMW en tot welk publiek richt het zich? Vragen waarop u meestal het volgende antwoord krijgt: “Het OCMW houdt zich bezig met armen, mensen zonder inkomen, zonder werk…”. Klopt dit? Niet helemaal…

Het OCMW ten dienste van een steeds breder publiek - Lees verder...

Transitwoningen in Jette

Transitwoningen in Jette

Op 24 september heeft de Jetse Gemeenteraad het voorstel goedgekeurd voor transitwoningen, een samenwerking tussen gemeente, OCMW en het Sociaal Woningbureau. De OCMW-raad gaf eerder reeds groen licht voor dit project. Het is de bedoeling om wooneenheden binnen het nieuwe 'Magritte'-gebouw op de Wemmelsesteenweg te reserveren voor sociale doeleinden. Twee wooneenheden zijn bestemd voor sociale integratie en 2 voor senioren tussen het zelfstandig wonen en het verzorgingstehuis.

Transitwoningen in Jette - Lees verder...

Bike Project in het OCMW van Jette

Bike Project in het OCMW van Jette

Van 29 september tot 10 oktober laatstleden, trapte het OCMW van Jette flink door. Dankzij de organisatie van Bike Project, ondersteund door de vzw Pro Vélo, konden 6 personeelsleden een fiets voor hun dagdagelijks gebruik testen en dit zowel met een klassieke fiets, een plooifiets als met een electronische fiets.

Bike Project in het OCMW van Jette - Lees verder...

Jobtafel voor werkzoekenden

Jobtafel voor werkzoekenden

Op 1 december opende het Jetse Jobhuis zijn Jobtafel, een ruimte speciaal voor werkzoekenden waar ze toegang hebben tot computers, kranten, gidsen,…, om hen de toegang tot de arbeidsmarkt te vergemakkelijken.

Jobtafel voor werkzoekenden - Lees verder...

De Gemeenteraad keurt de OCMW-begroting goed

De Gemeenteraad keurt de OCMW-begroting goed

Op woensdag 17 december 2014 keurde de Gemeenteraad de OCMW-begroting goed voor het jaar 2015. De inhoud wordt gedetailleerd in de beleidsnota, die door OCMW-voorzitster Brigitte De Pauw voorgesteld werd aan de Gemeenteraad. U kan deze beleidsnota ontdekken door op onderstaande link te klikken.

De Gemeenteraad keurt de OCMW-begroting goed - Lees verder...

Hulde aan de slachtoffers van Charlie Hebdo

Hulde aan de slachtoffers van Charlie Hebdo

Op 8 januari 2015, om 11.30u, verzamelden de personeelsleden van het gemeentebestuur van Jette zich voor het gemeentehuis om hulde te brengen aan de slachtoffers van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo.

Hulde aan de slachtoffers van Charlie Hebdo - Lees verder...

Jette lanceert sociaal actieplan

Jette lanceert sociaal actieplan

Begin januari ondertekenden de gemeente Jette, het OCMW, het Sociaal Woningbureau, het PWA en sociale actoren en de verenigingen op het terrein het Sociaal actieplan 2015-2020. Dit plan bevat een aantal acties die beantwoorden aan de belangrijkste sociale noden binnen de gemeente.

Jette lanceert sociaal actieplan - Lees verder...

Uitstap naar het circus

Uitstap naar het circus

Op 29 december 2014 organiseerde het Jetse OCMW een uitstap naar het circus Bouglione voor de families die door het OCMW gesteund worden. Een moment van vertier en ontspanning voor de 43 deelnemers. De uitstap werd enthousiast onthaald door jong en oud.

Uitstap naar het circus - Lees verder...

24 april 2015: Vorming budgetbeheer

24 april 2015: Vorming budgetbeheer

Op 24 april 2015 organiseert het Jetse OCMW een eerste (Franstalige) vorming budgetbeheer. Met deze vorming wil het OCMW de Jettenaren helpen beter hun portemonnee te beheren.

24 april 2015: Vorming budgetbeheer - Lees verder...

Opvoering Rideau Rouge voor bewoners Iriscentrum

Opvoering Rideau Rouge voor bewoners Iriscentrum

Op woensdag 1 april kreeg het Iriscentrum van het Jetse OCMW het bezoek van de muzikanten van het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg.

Opvoering Rideau Rouge voor bewoners Iriscentrum - Lees verder...

Artiestenparcours in het OCMW

Tijdens het weekend van 25 en 26 april 2015, ontvangt het OCMW 5 kunstenaars in het kader van het Artiestenparcours. Afspraak in het gebouw van het OCMW, Sint-Pieterskerkstraat 47.

Artiestenparcours in het OCMW - Lees verder...

Voedselhulp. Een nieuwe vzw in Jette.

Voedselhulp. Een nieuwe vzw in Jette.

In het kader van het Sociaal Actieplan 2015-2020 zag de nieuwe vzw Jetse voedselhulp vorige maand het daglicht. Het doel? De Jetse partners rond voedselhulp (gemeente, OCMW, verenigingen) samenbrengen om iedereen toegang te bieden tot gezonde voeding.

Voedselhulp. Een nieuwe vzw in Jette. - Lees verder...

De Brusselse Keukens voor het Jetse OCMW

De Brusselse Keukens voor het Jetse OCMW

Vanaf 1 juni 2015 zal het Jetse OCMW een beroep doen op de Brusselse Keukens om haar dienstverlening te verbeteren voor de rusthuisbewoners en voor de leveringen van maaltijden aan huis voor alleenstaande personen.

De Brusselse Keukens voor het Jetse OCMW - Lees verder...

Sociaal project OCMW - Cultuur en sport voor kansarme gezinnen

Sociaal project OCMW - Cultuur en sport voor kansarme gezinnen

Om elk kind de kans te geven deel te nemen aan culturele en sportieve activiteiten kunnen kansarme gezinnen voortaan terecht bij het OCMW van Jette voor bijstand ter zake.

Sociaal project OCMW - Cultuur en sport voor kansarme gezinnen - Lees verder...

Eerstesteenlegging van het OCMW-rusthuis

Eerstesteenlegging van het OCMW-rusthuis

De renovatiewerken aan het OCMW-rusthuis zijn eindelijk van start gegaan. Dit project voorziet de bouw van een nieuwe vleugel en de renovatie van het bestaande gebouw. De tuin en het onthaal zullen eveneens in een nieuw kleedje gestopt worden. Op woensdag 18 november 2015 werd de eerste steen gelegd voor het grote renovatieproject van het OCMW-rusthuis. Zo wordt dit dossier, dat al een tiental jaar op de plank ligt, eindelijk gerealiseerd.

Eerstesteenlegging van het OCMW-rusthuis - Lees verder...

OCMW-begroting 2016

OCMW-begroting 2016

Het OCMW presenteerde in december haar begroting voor het jaar 2016. De middelen voor sociale steun blijven stabiel, met enkele prioriteiten, zoals de uitbreiding van de sociale dienst, en specifieke projecten voor de OCMW-gebruikers en het Jetse verenigingsnetwerk.

OCMW-begroting 2016 - Lees verder...

OCMW bindt strijd aan tegen isolement senioren

OCMW bindt strijd aan tegen isolement senioren

In samenwerking met bpost start het Jetse OCMW een project rond sociaal isolement bij senioren. Het gaat om een onderzoek met de bedoeling het contact tussen het OCMW en deze moeilijk te bereiken en te identificeren personen te verbeteren.

OCMW bindt strijd aan tegen isolement senioren - Lees verder...

Projectoproep

Projectoproep

Het OCMW van Jette lanceert een projectoproep voor de Jetse sociale organisaties en betrokkenen op het terrein, met het oog op de opvang en het onthaal van personen van vreemde afkomst die recent in onze gemeente aankwamen.

Projectoproep - Lees verder...

Het OCMW vereenvoudigt haar briefwisseling

Het OCMW vereenvoudigt haar briefwisseling

Keep It Simple & Write of KIS & Write, vormt de slogan waarmee het OCMW van Jette in juni haar nieuw project lanceert rond administratieve vereenvoudiging. Het doel is om de communicatie met haar publiek te verbeteren.

Het OCMW vereenvoudigt haar briefwisseling - Lees verder...

CABA Jette - Solidaire kruidenier opent de deuren in Jette

CABA Jette - Solidaire kruidenier opent de deuren in Jette

Op woensdag 28 september opende de solidaire kruidenier ‘CABA Jette’ de deuren in Jette. Dit project zorgt ervoor dat gezonde voeding voor iedereen toegankelijk is.

CABA Jette - Solidaire kruidenier opent de deuren in Jette - Lees verder...

Opvang en onthaal van nieuwkomers

Opvang en onthaal van nieuwkomers

In mei van dit jaar, lanceerde het OCMW van Jette een projectoproep voor de sociale partners in Jette, rond de opvang en het onthaal van personen van vreemde afkomst binnen de gemeente. De laureaten van de projectoproep zijn intussen bekend: zowel de vzw Impact Sud als het Centre de Planning Familial de Jette kan rekenen op een interventie van het OCMW.

Opvang en onthaal van nieuwkomers - Lees verder...

OCMW-begroting 2017

OCMW-begroting 2017

Op woensdag 25 januari keurde de Gemeenteraad de OCMW-begroting goed.

OCMW-begroting 2017 - Lees verder...

Nieuws van Viva! Jette

Nieuws van Viva! Jette

In aanwezigheid van een schare genodigden opende Viva! Jette op vrijdag 24 maart 2017 zijn deuren. Het centrum is een ontmoetingsplaats voor Jetse senioren die er kunnen deelnemen aan tal van activiteiten. Ze kunnen daarbij rekenen op het aanwezige personeel dat van dit project een succes wil maken.

Nieuws van Viva! Jette - Lees verder...

OCMW zoekt uitbater voor café Viva

OCMW zoekt uitbater voor café Viva

Het Jetse OCMW is op zoek naar een uitbater voor Café Viva, de cafétaria die naast studio’s, een dagcentrum en een infopunt voor senioren, deel uitmaakt van het multifunctioneel project Viva Jette.

OCMW zoekt uitbater voor café Viva - Lees verder...

Infopunt Senioren Viva! Jette

Infopunt Senioren Viva! Jette

Bent u op zoek naar een plek waar u alle nuttige informatie vindt voor senioren? Zoekt u informatie over hulp aan huis (boodschappen, huishouden, wandelingen,...), over rusthuizen in de buurt, een vervoersdienst of kleine werkjes in huis? Dan moet u bij het Infopunt Senioren vanViva! Jette zijn.

Infopunt Senioren Viva! Jette - Lees verder...

Inhuldiging nieuwe vleugel OCMW-rusthuis

Inhuldiging nieuwe vleugel OCMW-rusthuis

Op zaterdag 26 augustus 2017 werd de nieuwe vleugel van het rust- en verzorgingstehuis van het Jetse OCMW ingehuldigd.

Inhuldiging nieuwe vleugel OCMW-rusthuis - Lees verder...

Het OCMW vernieuwt haar onthaalruimte

Het OCMW vernieuwt haar onthaalruimte

Het OCMW is van start gegaan met een nieuw groot project: de vernieuwing van haar onthaalruimte, gelegen op nr. 47 van de Sint-Pieterskerkstraat.

Het OCMW vernieuwt haar onthaalruimte - Lees verder...

Viva Jette: nieuw multifunctioneel project in hartje Jette

Viva Jette: nieuw multifunctioneel project in hartje Jette

Na de verhuis van de Parkresidentie naar de Odon Warlandlaan, zag er in het gebouw op de Léon Theodorstraat een nieuw multifunctioneel project het licht: Viva Jette. Dit centrum is het resultaat van een intense samenwerking tussen de Jetse Haard, het OCMW en de gemeente.

Viva Jette: nieuw multifunctioneel project in hartje Jette - Lees verder...

Seniorengymnastiek in Centrum Viva!

Seniorengymnastiek in Centrum Viva!

Zin in wat beweging en gezelschap van leeftijdsgenoten? Gym Sana en het Centrum Viva! organiseren elke maandag van 14 tot 15 uur cursussen gymnastiek voor senioren.

Seniorengymnastiek in Centrum Viva! - Lees verder...

Werkingsverslag 2016

Werkingsverslag 2016

Het OCMW van Jette is een essentiële instelling voor het welzijn van de bevolking van onze gemeente. Het vormt niet alleen het laatste noodnetwerk voor kwetsbare en noodlijdende burgers, het OCMW van Jette heeft ook de ambitie om een open en dynamische locatie te zijn, gericht op preventie en op persoonlijke ontwikkeling.

Werkingsverslag 2016 - Lees verder...